Vind eller forsvind i Spaniel Klubben

Oprettet den 28/01-2018

Vind eller forsvind? Hjemme efter årets første Spanielklub udstilling og tid til reflektion. Altid dejligt at starte et nyt udstillingsår, møde vennerne, se nye unge hunde debutere i ringen og føle suset omkring konkurrencen, som jo er i blodet og ikke sådan forsvinder. Det var derfor med stor undren og beklagelse jeg konstaterede, at udstillings-udvalget og bestyrelsen har besluttet at ændre års-pokalerne i klubben. Tidligere blev alle hunde i hver race tildelt point i bedst i køn konkurrencen og deltog dermed i konkurrencen om årets race-vinder, ligesom der var en års-konkurrence i hver race for årets junior og veteran. Disse års-konkurrencer er nu reduceret til årets race-vinder han og tæve, og der kan kun opnåes point ved at blive Bedst i racen (BIR) eller Bedst i modsat køn (BIM). Som opdrætter vil jeg rigtigt gerne kunne motivere mine hvalpekøbere til at deltage på klubbens udstillinger igen og igen, og et af argumenterne har netop været vores års-konkurrencer. Hvalpekøbere, der med stor stolthed er blevet placeret på listen som fx årets junior i racen, det har givet blod på tanden og lyst og motivation til at fortsætte på udstillingerne. I en tid hvor antallet af deltagere på udstillingerne er markant faldende må det undre, at udstillings-udvalget og bestyrelsen beslutter at fjerne disse konkurrencer for at forsimple reglerne og gøre dem mere gennemskuelige? Ved denne forsimpling fratager man en hel række hunde og ejere fornøjelsen af og stoltheden ved at opnå et års-resultat. Samtidig gør man disse spændende konkurrencer mere elitære, det kan ske at en ung ny stjerne går op og vinder BIR eller BIM, men ofte er det jo top-hundene fra de erfarne opdrættere og udstillere der bliver BIR og BIM, men med superfine, måske yngre eller mere uerfarne hunde eller udstillere som 2, 3 og 4 bedst i køn, et fantastisk resultat, men som med de nye regler ikke anerkendes overhovedet i års-konkurrencerne - svært ikke at tænke vind eller forsvind? Jeg vil derfor stærkt anbefale, at udstillings-udvalget og bestyrelsen genindfører konkurrencer der tilgodeser flere hunde og udstillere, sikrer motivation og vækker konkurrence-genet hos nye udstillere så vi kan sikre, at Spanielklubbens udstillinger bliver velbesøgte og for alle. 

 På året første udstilling var det en fornøjelse at se nye dommer-elever under uddannelse. Det er vigtigt med nye dommere og specielt dejligt når de kommer fra Spaniel-klubbens egne rækker. Det er vigtigt dommeren tager sig tid til grundig uddannelse af disse elever, forventeligt at udstillings-dagen bliver lidt længere, men at udstillings-udvalget accepterer tre nye elever på samme udstilling fungerede ikke. Der blev bedømt ca. 8 hunde i timen, hundene var under bedømmelse urimeligt længe og specielt på en dobbelt-udstilling.... velment feedback, som jeg håber udstillings-udvalget vil tage til efterretning. 

Mvh Lotte Kristensen, Kennel Cockergold

Bestyrelsen & UU's svar til mig 

Kære Lotte

Tak for din henvendelse til Spaniel Klubben, hvor du udtrykker din frustration over de nyligt reviderede pokal statutter, samt afviklingen af Taulov udstillingen.

Udstillingsudvalget har også fulgt med på de sociale medier og læst noget af det der er skrevet, derfor har vi aftalt lige at se på om vi kan gøre tingene lidt anderledes, så vi rammer lidt flere med point på udstillingerne.

Bestyrelsen og Udstillingsudvalget har også set dit opslag på www.wechange.dk og må i den anledning bede dig fjerne Spaniel Klubbens logo fra denne afstemning, da du ikke har søgt og fået tilladelse fra Spaniel Klubben til at benytte klubbens logo i forbindelse med denne afstemning. Vi forventer derfor at Spaniel Klubbens logo bliver fjernet med det samme.

Med hensyn til års-konkurrencer så findes der stadig en junior race vinder konkurrence hvis du læser statutterne, årets junior race vindere samler point fra BIS junior konkurrencen og de juniorer der samler flest point er årets junior race vindere.

Vi er glad for, at du synes det er en fornøjelse, at der kommer nye danske dommere fra Spaniel Klubbens egne rækker. Bestyrelse og Udstillingsudvalget er ganske enige med dig i dette og bakker derfor også op om, at der skal være plads til dem på vores udstillinger selv om det tager lidt længere tid. På Taulov udstillingen var der meget stor forskel på sluttidspunktet i de 2 ringe og det var ikke på grund af eleverne. Det var en dommer der havde bestemt sig for, at det var tempoet den dag, selvom der fra både ringpersonalets og udstillingsudvalget side blev opfordret til at han satte farten på sine bedømmelser i vejret.

Der var ved morgen briefingen gjort opmærksom på, at de forhold som udstillerne skulle vise hunde under på dagen kunne blive lidt pressede med alle de mennesker i og omkring ringene, hvorfor der var blevet opfordret til kun i begrænset omfang, at alle skulle gennemgå hundene. Jeg ved ikke om du lagde mærke til det men på eftermiddagsudstillingen i amerikaner/engelsk cocker ringen til gik jeg stort set ikke hundene efter aftale med dommeren, da vi var enige om at det kunne være lidt voldsomt set i lyset af at der var aspirant på amerikanerne og de allerede have været igennem en udstilling. Jeg kan samtidig oplyse dig, at på Spaniel Klubbens næste dobbelt udstilling i Rishøjhallen i Køge den 4/3-2018 har Udstillingsudvalget allerede før Taulov udstillingen besluttet kun at tillade elever og aspirantarbejde på formiddagsudstillingen, mens på eftermiddagsudstillingen som har Spaniel Klub Vinder titler skal dommere og hunde have ro i ringene.

Jeg håber at ovenstående giver dig svar på nogle af dine frustrationer efter årets første udstilling.

Med venlig hilsen

Spaniel Klubbens Bestyrelse og Udstillingsudvalg

Michael Hammerich


Kommentarer

Luk