Stop Skyggepolitik - Pengene frem i lyset

Oprettet den 18/05-2017

Skriv under for synliggørelse af penges indflydelse i dansk politik. Kræv at pengene i politik kommer frem i lyset!
Vi lever i et demokrati, som vi får at vide, er til at stole på. Stol på, at hver person har én stemme, og at hver stemme tæller lige meget uafhængigt af din økonomiske position. Stol på, at der ikke er noget, der bliver ført bag lyset.
Men alt er ikke fremme i lyset i vores demokrati. Som systemet nu er skruet sammen, er det umuligt at stole på, at penge ikke kan købe politisk indflydelse. Dette skyldes både uigennemsigtighed om partistøtte, den åbne svingdør mellem offentlige embeder og erhvervsposter samt en politisk kultur, hvor politikernes misbrug af magt ikke har juridiske eller politiske konsekvenser.

Danmark er et af de eneste lande i EU som ikke har regler om jobskifte fra topposter i det offentlige til topposter i det private. EU’s antikorruptionsenhed, GRECO, kalder de danske regler for åbenhed om partistøtte for “globalt utilfredsstillende”.
Skriv under mod skyggepolitikken, så vi sammen kan få pengene frem i lyset.

Vi i Stop Skyggepolitik vil lægge pres på de politikere, der har indflydelse på lovgivningen på området. Du kan være med til at gøre dette pres endnu større ved at skrive under her. Læs mere om vores krav på https://www.facebook.com/Stop-Skyggepolitik-Pengene-frem-i-lyset-173845793144256/.

Kommentarer

Luk