Socialdemokrater - Afskaf kontanthjælpsloftet

Oprettet den 12/11-2016

Underskriftsindsamling der skal lægge pres på socialdemokraterne, og minde dem om deres rødder, og at det er aldeles uanstændigt at vi nu har reel fattigdom i Danmark.
Kære Mette Frederiksen, kære socialdemokratiske folketingsgruppe. 


Det er med stor undren, at vi kan konstatere, at I ikke vil love at fjerne kontanthjælpsloftet efter et valg.


Jeres argumenter lyder på, at I i bund og grund gerne vil fjerne loftet, men at I ikke tør love noget, da I ikke ved, hvordan den økonomiske situation ser ud til den tid. 

Det er jo egentlig fair nok at være lidt forsigtig med for mange løfter - men filmen knækker lidt, når I allerede har lovet boligejerne forbedringer for 30 milliarder kroner, hvis I skal danne regering efter et valg?

Afskaffelse af kontanthjælpsloftet koster til sammenligning kun en milliard. 


Der er noget, der skurrer her? Hvorfor vil et såkaldt arbejderparti ikke lette tilværelsen lidt for de allermest udsatte? Men gerne love guld og grønne skove, til nogle af de mere velbjærgede borgere i landet? Og finansieringen er vel nem nok i virkeligheden. Boligejerne kan nok godt nøjes med 29 milliarder.


Vi gætte på, at svaret er, at  der er flere stemmer i boligejerne. 


Men det er uanstændigt, at vi i Danmark har reel fattigdom, og at der findes folk, der ikke kan betale husleje, eller som har råd til flere måltider om dagen. Ikke mindst er børnene de helt store tabere. 


Al forskning peger på, at disse børn, der vokser op i fattigdom, vil have umådeligt svært ved at få succes senere i livet.


Enhedslisten, SF og Alternativet har alle lovet, at de vil være med til at afskaffe kontanthjælpsloftet efter et valg - men for at flertallet er helt sikkert, mangler I i ligningen. 


Vi håber meget på, at I godt selv kan se, at denne skævvridning af samfundet som Løkke-regeringen har sat turbo på, må og skal vendes. Igen siger al forskning, at et samfund bliver lykkeligere og mere velfungerende på alle parametre, hvis uligheden reduceres. 


Vi vil ihvertfald gøre vores for at få jer til at forpligte jer på en klar og utvetydig fjernelse af kontanthjælpsloftet

Vi sender denne underskriftsindsamling til Mette Frederiksen og den socialdemokratiske folketingsgruppe i det nye år! 

Kommentarer

Luk