Nej tak til opholdskrav for dagpenge

Oprettet den 30/09-2018

Overvejer du at tage et år i udlandet for at arbejde eller har du allerede været afsted? Regeringen og DF’s nye skatteaftale rammer danskere, der arbejder uden for EU/EØS i mere end et år.

Den danske regering vil i Oktober behandle et lovforslag (i tredjebehandling, hvilket er sidste trin før det vedtages som lov), som en del af en skatteaftale med Dansk Folkeparti. Lovforslaget er endnu ikke udmøntet i praktiske regler, men det fremgår af aftalen, at du skal:

Det vil betyde, at mennesker, der har arbejdet mere end et år i fx USA eller Asien, mister retten til dagpenge, når de vender hjem. Uanset hvor længe, de har betalt til deres a-kasse.

Loven skal træde i kraft i januar 2019. Regeringen har foreslået en indfasningsordning:

Ledige, der er i et påbegyndt dagpengeforløb bliver ikke omfattet, før de har optjent en ny dagpengeret.

Loven vil også virke med tilbagevirkende kraft.

Hvorfor vil den danske regering straffe danske statsborgere, der henter viden og beriger det danske forretningsliv?

I et tidligere interview med Altinget forklarer Rasmus Jarlov, at det ikke har været muligt for regeringen at lave de nye regler uden samtidig at ramme udlandsdanskerne.

"(…) vi må ikke diskriminere på baggrund af nationalitet. Derfor har vi ikke kunnet finde en anden løsning. Det er den pris, vi betaler for at passe på vores velfærdsydelser," forklarer Jarlov til Altinget. 

”Regeringen sender et mærkeligt signal. Danmark bliver i dén grad beriget af mennesker, der har modet og viljen til at rejse ud, lære nyt og bringe den viden med sig hjem til det danske arbejdsmarked. Så hvorfor gøre det sværere og mere risikobetonet? Vi opfordrer ligesom Danske A-kasser m.fl. til, at politikerne kigger kritisk på aftalen, før den bliver til lov,” siger Lars Werge, Formand for AJKS.

Skriv under og vis din modvilje mod dette lovforslag!

Del denne underskriftsindsamling med alle du kender, der har været afsted, drømmer om at tage ud og arbejde, læse, 
Følg underskriftindsamlingens udvikling

Brev fra Danes Worldwide til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Https://www.danes.dk/fileadmin/user_upload/Nyt_hoerringssvar.pdf

Kommentarer

Luk