Mistillidsvotum til DR-ledelsen

Oprettet den 16/09-2022

Undertegnede udtrykker hermed deres afgrundsdybe mistillid til DRs ledelse og dens evne til at stå i spidsen for et Public Service-medie.

  Den konkrete anledning er de besparelser, som har ramt programmer som Orientering, Deadline og Detektor, og har medført afskedigelser af medarbejdere der skaber public service-indhold for i stedet at ansætte it-medarbejdere. Men ledelsens dispositioner har også tidligere givet anledning til bekymring, fx da indkaldte astrologer blev betegnet som ’eksperter’, og da man førte interviewede videnskabspersoner bag lyset ved at gøre sig til et uoplyst talerør for konspirationsteoretikere.

  DR skal også følge med it-udviklingen og søge at få et yngre publikum i tale. Det der mangler, er en fornemmelse af at ledelsen har et minimum af forståelse for kerneydelsen. Ledelsen synes at have en selvforståelse svarende til et kommercielt medie der først og fremmest skal se smart ud. En tidligere medarbejder i Detektor har bl.a. i Weekendavisen beskrevet hvordan ledelsen modarbejdede forsøg på at efterprøve påstande fra DR (!)

  Der skal spares alle vegne, men dette minder uheldssvangert om en række tilfælde hvor ledelsen har sparet substansen væk for at lancere storstilede it-satsninger – fra Skatteministeriet til Gyldendal. Og vi er fortrøstningsfulde ved tanken om at de nødvendige besparelser kunne klares ved at skære ned på den ledelse, der står i vejen for den opgave, de er sat til at varetage.


Kommentarer

Luk