Miljø- og Energicentret skal leve videre!

Oprettet den 05/10-2018

Byrådet har på møde den 4. oktober besluttet budgettet for 2019. Som et element indgår her at bevillingen på 413.000 kr. til Miljø- og EnergiCentrets (MEC) fortsatte drift skal spares væk.

Da dette beløb udgør ca. 25% af MECs driftsudgifter vil det have dramatiske konsekvenser og kan medføre at stedet definitivt lukker i løbet af 2019.

En lukning vil have en række uheldige konsekvenser, bl.a.:

Socialøkonomisk arbejdsplads for 28 mennesker lukkes. Hvilken skæbne det vil medføre for de enkelte medarbejdere/frivillige – hvoraf hovedparten er pensionister/førtidspensionister – vil være svært at beskrive.

Enestående og banebrydende reparationsværksted lukkes.

En anerkendt miljø- og reparationsaktivitet som andre kommuner inspireres af lukkes ned.

Et miljølink til det lokale erhvervsliv og den lokale undervisningssektor forsvinder

En livline til en række miljø og energiinitiativer rette mod lokalsamfundet lukkes (eks. Ren By, Kompostnetværk, Trafiksikkerhedsindsats, Vegetaraftner, Positive Nyheder, kommunale miljø- projekter o.lign.)

Lokalsamfundet mister Energitjenesten Øst, der kom til Høje-Taastrup juni 2018. Energitjenesten gør en særlig indsats for at hjælpe kommuner (herunder Høje-Taastrup) med at gennemføre energibesparelser i bebyggelser.

GLS-shoppen må lukke

Vi vurderer at kommunen har truffet en forkert beslutning. Vi er dog indstillet på – med øget frivillig indsats og øget indsats generelt at skaffe alternativ økonomi – at kæmpe os igennem 2019 med forventning om at byrådet for hvad angår 2020 træffer en ny beslutning.

Derfor beder vi alle, der vurderer at MEC bør overleve, om at skrive under nedenfor.

Vi opfordrer endvidere alle til at besøge vores FB side, hvor der vil blive oprettet en donation til fordel for MEC, hvor man har mulighed for at donere beløb til bevarelse af MECs fremtidige virke.

På forhånd tak

Tina Faber

Daglig leder


Kommentarer

Luk