Københavns nye ø - Nordhaleøen

Oprettet den 14/09-2017

Som de fleste Københavnere ved, så står København overfor at skulle etablere en omfartsvej øst rundt om byen, i form af en havnetunnel. Samtidig er det en del af kommunens Stormflodssikring at bygge en barriere langs byen fra Nord for Nordhavn ned til syd for Amager Strandpark. Men hvad nu hvis man både kunne sikre imod stormflod, imødekomme trafikkanternes behov for at komme ind og ud af byen, samt adressere en lang række udfordringer, som byen også står overfor i et stort og visionært projekt?


Urban Power (som ikke er involveret i denne underskriftindsamling) har udtænkt netop sådan et projekt. En Ny Kunstig Ø ved indgangen til Københavns Havn som vil udvide København med lidt over 500.000m2 ekstra plads – svarende til halvdelen af Nordhavn – med omkring 900.00 m2 ekstra til bolig og erhverv. Koblet til Metro -og cyklenettet giver Nordhaleøen helt nye muligheder for oplevelser til københavnerne.


I dag er Nordhaleøen blot en visionær idé, men det er en idé, der har potentiale, derfor har vi brug for din underskrift – for at vise at københavnerne har mod på at finde løsninger, der for alvor rykker. Hensigten med underskriftsindsamlingen er at kunne vise politikerne i Borgerrepræsentationen, at dette er en løsning, som bør tages alvorligt og overvejes som et alternativ til havnetunnel og som en fremtidssikring af Københavns befolkningstilvækst.


Læs mere hos Urban Power eller læs deres informationsfolder her


Tak for støtten

Nicki Brøchner


Kommentarer

Luk