Gør gågaderne i Randers Midtby bilfri

Oprettet den 29/11-2016

Med din underskrift bakker du op om, at gågaderne i Randers skal gøres bilfri. 


Målet er 1.000 underskrifter. De vil blive overrakt til byrådet, når målet er nået. 


Her kan du læse mere om, hvorfor vi mener, at der ikke skal køre biler i gågaderne i Randers: 


Randers Midtbyer med unik. Det middelalderlige gadenet fortæller sammen med de mange bevaringsværdige bygninger om byens historie fra middelalderen og op til i dag.


Desværre er Randers Midtby også unik på en anden måde. Her må der nemlig køre biler i gågaderne. Ja, du læste rigtigt! Biler i gågaderne!

I Sløjfen, der består af Slotsgade, Rådhusstræde, Torvegade, Sct. Mortensgade og Burschesgade, der alle er gågader, er bilkørsel tilladt. Gående er derfor henvist til fortorvet, hvis ikke de vil køres ned. 

Og sådan skal det blive ved med at være. I hvert fald hvis det står til et snævert flertal i byrådet, der netop har slået fast, at bilerne også fremover skal drøne rundt i gågaderne.


I den forbindelse udtalte Claus Omann Jensen (V) til TV2 Østjylland, at der ikke er særligt mange borgere, der vil have bilerne ud af gågaderne. 


Vi mener, at Claus Omann Jensen tager fejl!


Vi mener, at der er rigtigt mange randrusianere, der ønsker en styrket midtby, hvor alle kan færdes i ro og fred. 


Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at vi skal kravle hinanden i nakken på fortorvene, når vi handler i Randers Midtby.

Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at forældre skal være bange for, at lillepurken bliver kørt ned, når han pludselig løber over til Fætter BR. 

Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at kørestolsbrugere og gangbesværede ikke kan bevæge sig rundt i gågaderne, fordi bilerne tvinger dem ind på fortorvet, hvor butiksudstillinger tager al pladsen.


Vi håber, at vi med denne underskriftsindsamling kan få byrødderne på bedre tanker, og at den bliver startskuddet på en forandring, der fører til, at gågaderne i Randers bliver et trygt og rent miljø. 


Vi anerkender samtidig, at der skal laves en løsning, der sikrer, at butikkerne fortsat kan få leveret varer, og at Hotel Randers' gæster kan benytte hotellets underjordiske parkeringsplads. 


Målet er i første omgang 1000 underskrifter. De vil blive overrakt til Randers Byråd, så snart målet er nået.

Kommentarer

Luk