Nej tak til 30 havmøller i Tuekær – Bolle Enge

Oprettet den 19/03-2021

For-debatten om Energipark Tuekær - Bolle Enge er netop startet og vi ønsker at skabe dialog og fremfor alt gennemsigtighed om projektets omfang.

Indledning fra udsendt information:

Aalborg Kommune ønsker i samarbejde med Brønderslev Kommune at igangsætte planlægningen for en energipark ved Tuekær - Bolle Enge mellem Ulsted, Hjallerup og Dronninglund.

Kommunerne har modtaget to ansøgninger.

I Aalborg Kommune fra NRGi Renewables A/S, der ønsker at opføre 15 nye vindmøller med en totalhøjde på op til 150 meter og et solcelleanlæg fordelt på to områder på samlet ca. 180 hektar.

I Brønderslev Kommune fra GK Energi ApS og Eurowind Energy A/S, der ønsker at opføre 15 nye vindmøller med en totalhøjde på op til 150 meter.

Følg underskriftindsamlingens udvikling

Visualisering af møllerne Vi har netop færdiggjort en visualisering af de kommende kæmpemøllers fremtoning som set fra sydøst for Ulsted. På vores Facebookside har vi både før- og efterbillederne: https://www.facebook.com/groups/energipark.tuekaer.bolleenge
Høringsperioden går ind i tredje uge Høringsperioden løber ind til den 23. april hvorfor vi snart er halvvejs i denne. Det er derfor vigtigt nu, at vi ikke lader de første to ugers fantastiske fremgang blive til laurbær, for vi er langt fra i mål med det signal, vi gerne vil sende til beslutningstagerne. Vores fokus vil derfor nu gå mere imod at påvirke de folkevalgte og vi vil derfor nu være mere afhængige af Jeres hjælp til at få indsamlet så mange underskrifter, som muligt. Hvis I ikke allerede har tilkendegivet Jeres støtte her på siden, er det også muligt at afgive en gammeldags underskrift på papir. Gennem Facebook-gruppen: https://www.facebook.com/groups/energipark.tuekaer.bolleenge kan vi aftale et hjemmebesøg, ellers vil det være muligt at indlevere en underskrifter på udvalgte steder fra i næste uge; mere information følger herom.
Internet er godt - Kuglepen virker fortsat! I disse moderne tider er det let at indsamle underskrifter på denne måde, men for ikke at glemme underskriftsindsamlingens ægte styrke, har vi i går været rundt i Ulsted by og omegn for at tale med de nærmeste naboer. VI har her oplevet en lignende støtte, som den, vi har takket for flere gange nu her på siden og på Facebook.-gruppen, hvorfor vi nu - oveni i de i skrivende stund 149 indsamlede - kan tillægge 75 stk. indsamlet på gammeldags facon. Indsamlingen viser derfor kun en del af vores samlede indsats, men absolut en særdeles vigtig del, da vi her kan komme meget længere omkring, end med kuglepen og håndsprit. Endnu en gang mange tak for den store tilslutning og vi fortsætter ufortrødent arbejdet.
Nyt delmål Stort tak for Jeres utrolige støtte til vores projekt! At vi allerede igen har skulle opjustere delmålet er intet mindre end fantastisk og viser blot at "Jo flere, jo sjovere" faktisk passer meget godt.
Tak for jeres støtte! Mange tak for den store støtte her i starten af høringsfasen. De mange tilkendegivelser viser blot at der er et behov for at tage en dialog om projektet. Samtidigt har nu nået to tredjedele af det første delmål, så derfor åbner vi for næste delmål på 150 underskrifter.
Find os på Facebook og tag del i debatten Vores første mål på 100 underskrifter er ment som en indikation på hvor langt omkring kæmpemøllernes indflydelse vil nå, og vi forventer at kunne nå højere op efterhånden for for-debatten skrider frem i såvel Aalborg som Brønderslev kommuner. Vi har oprettet en Facebook-gruppe hvor vi vil informere løbende om hvilke informationer, der bliver tilgængelige samt fremføre en saglig og konkret informationskampagne - Læs mere her: https://www.facebook.com/groups/energipark.tuekaer.bolleenge

Kommentarer

Luk