Børn og unge kræver Dansk Klimalov NU (KUN for unge u. 18 år!)

Oprettet den 22/01-2019

I Danmark har vi et særligt ansvar for at passe på klimaet og vores klode, vi er nemlig et af de lande, der med vores forbrug belaster klimaet mest. En stærk dansk prioritering af klima vil inspirere andre lande og skabe danske job og eksport inden for grøn omstilling og klimatilpasning.

Danmark har brug for en klimalov, der sætter en klar ramme for den danske klimaindsats. Loven skal forpligte Danmark til at sætte nationale klimamål, der lever op til Paris-aftalen hurtigst muligt. For vi har faktisk ikke en klimalov lige nu!

Dette forsøger en masse voksne mennesker at få indført, da de har startet en underskriftsindsamling på borgerforslag.dk.

Dem klimaloven er allermest vigtigst for, er Danmarks børn og unge under 18 år. Vi er ikke stemmeberettigede og har ikke mulighed for at skrive under på borgerforslag.dk. Men vi vil også fortælle Folketinget hvor vigtigt det er at vi får en klimalov!

Derfor har Den Grønne Studenterbevægelse og Klimastrejke - Fridays for Future Denmark, samt Folkekirkens Nødhjælps Ungdom startet denne parallelle underskriftsindsamling, hvor den danske ungdom får en mulighed for at give deres stemme til kende og vise politikerne, at en klimalov er ekstremt vigtig især for os og alle andre, der skal arve den jord de voksne har tænkt sig at efterlade til os! Vi printer alle de underskrifter vi samler ind fra børn og unge, og overrækker dem til Statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med at de voksnes underskriftsindsamling når 50.000 underskrifter inde på borgerforslag.dk

Læs mere om hvad DU kan gøre som ung under 18 år for at råbe politikerne op på www.klimastrejke.org , hvor man kan deltage i eller starte sin egen skolestrejke.

Ellers kan man også altid kontakte de andre grønne ungdomsorganisationer:

Den Grønne Studenterbevægelse

Folkekirkens Nødhjælps Ungdom

NOAHs Ungdom, Ung Energi, osv.

For kun ved at råbe politikerne op, kan vi skabe en fremtid for verdens børn og unge!


Følg underskriftindsamlingens udvikling

Forslaget om Dansk Klimalov skal behandles i folketinget d. 26. februar! Det er lykkedes at skaffe de 50.000 underskrifter som skulle til, for at politikerne nu skal behandle forslaget om en klimalov i Danmark. Derfor arbejder vi nu for at alle de underskrifter som DU og os andre under 18 år har skrevet under med, også bliver præsenteret for politikerne! Men vi mangler nogle underskrifter - så det er NU at du skal dele underskriftsindsamlingen med alle dem som du kender. Dine klassekamerater og paralelklasser, din skole og alle dine venner. Så kan det nemlig være at vi får så mange i hus at vi kan overrække dem til en af ministrene!
Luk