Bevaring og fornyelse af Højbjerg Fotografiske Værksted

Oprettet den 16/11-2022

Støt bevarelse og fornyelse af Højbjerg Fotografiske Værksted 

 

Skriv under her og vær med til at skabe en ny højborg for fotografisk billedkunst i Aarhus:

Højbjerg Fotografiske Værksted (HFV) er et enestående værksted, både efter dansk og international målestok. Det har eksisteret i over 20 år, og har haft en uvurderlig betydning for udviklingen af fotografi og fotografik i Danmark.

 

Desværre står HFV til at skulle lukke i løbet af 2023, hvis det står til Aarhus Kommunes nye sparekatalog.  

 

Dog vil vi gerne foreslå, at HFV bevares og fornyes ved at lave et generationsskifte og genopfinde værkstedet, så det bliver mere tidssvarende, og der opdyrkes en langt bredere brugerskare. 

 

Dette udviklingsarbejde var allerede i gang, da det aktuelle sparekatalog landede. Vi håber derfor med denne underskriftsindsamling, at I vil vise jeres støtte til Højbjerg Fotografiske Værksted og det billedkunstneriske miljø i Aarhus, ved at skrive under.  

 

Det er planen at lade et ledelsesteam overtage styring og udvikling af HFV, så stedets faciliteter kan bestå og stedets potentiale kan fornyes, og der åbnes op for nye samarbejder.

 

Med din underskrift kan vi forhåbentlig fortsætte det generationsskifte, som allerede er igangsat. Din underskrift vil således give det nye team chancen for at opgradere stedet til et kraftcenter for analogt og digitalt fotografi i Danmark for både lokale og nationale billedkunstnere. Samtidig vil vi arbejde på at tiltrække internationale kunstnere til byen, fx ved at arrangere arbejdsophold i Aarhus ifm. udstillinger, samarbejder med lokale aktører som eks. Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Kunstakademi, Byhøjskolen, BKF Midt, Aarhus Billedkunstcenter, Galleri Image, Aarhus Photo Book Week, Art Week og mange flere.

 

Vi har udarbejdet et omfattende og dybdegående katalog med forslag til, hvordan HFV kan bringes ind i fremtiden, uden at det behøver vælte budgettet hos Aarhus Kommune. 

 

Ønsker man at læse dette uddybende høringssvar, eller har man yderligere spørgsmål, kan man kontakte Christel Pilkær Thomsen på e-mail: christelpilkaerthomsen@outlook.com eller Jacob Juhl på e-mail: mail@jacobjuhl.dk

 

Når du skriver under, så skriv gerne din arbejdstitel eller forening/institution under by:  

Eks: NAVN: Hans Hansen, BY: Billedkunstner/Aarhus  

 

Vi håber meget på din støtte. 

 

Oprettet af Christel Pilkær Thomsen og Jacob Juhl, hhv. fotografisk billedkunstner og kunstner/forfatter.

Luk