Aalisarnermut inatsisissaq tuaviuullugu atuutsilersinneqarnissaa unitsilli, imaluunniit massakkut qinersisoqarli - Stop med at hastevedtage Fiskerilovsforslaget, ellers kræver vi nyt valg til Inatsisartut

Oprettet den 14/05-2024

Aalisarnermut inatsisissamut siunnersuutip innuttaasunut ersarissarneqarsimanngilluinnarnera nalornisitsivoq, tusarniaanermi akissuteqarluarsimasut 44-ruusut Naalakkersuisut siunnersuutiminni tusaaniarsimanngilaat, taakkunanngalu arlalissuit nunatta aningaasaqarneranut atugarissaarneranullu sakkortuumik aarlerisaaruteqarput. Naalakkersuisuttaaq akerliussutsimik takutitsisut tusaanngilluinnarlugit, inuiaat akerliusut qulangiinnarlugit Aalisarnermut inatsisissaq saqqummiutartik atuutsilersikkusuppaat. 
Nunatsinni killormut ineriartorusunngilagut pisortat pigisaat kisiisa inerisarlugit, nunaqqatitta pigisaat ingerlalluartut nunatsinnullu inerisaaqataalluartut inerisaaqataaffigerusuppagut, maligassatut isigalugit. Namminersortunngorsarusuppugut, nunarpummi namminiiliviikkusummat. 
Inuiaqatigiit inatsisissap kingunissaanik paasinarsarlugu iluamik paasitinneqarusuppugut, sakkortuumik aarlerinaatillit ilisimasallit aarlerisaarutigisimasaannut aaqqiissutissat tamaasa tusaqqaarusuppagut, aaqqiissutissanillu nassaaqqaarluta nunatsinnut inatsit pingaaruteqaqisoq ingerlateqqikkusupparput. 

Inatsisartut Naalakkersuisullu, inuiaat qinigaraasi, tamat oqartussaaffiata aqqani, qulangiinnarluta piniarussi qinerseqqittoqarnissaa ataani atsiortugut kissaatigaarput!Naalakkersuisuts forslag til ny fiskerilov er meget svær at forstå, hvorfor brugerne af loven er meget forvirret over den og dennes kommende konsekvenser. Borgerinddragelse mangler, og loven er ikke skrevet med transparens og forståelighed. 44 indkomne og velbegrundede høringssvar er ikke blevet indarbejdet i lovudkastet, og flere af disse har advaret kraftigt mod fatale velfærdsmæssige og økonomiske konsekvenser for vores land. Naalakkersuisut vil bare vedtage deres lovsforslag straks, henover hovedet på både demonstranter og befolkningen uden at høre på dem.
 

Vi ønsker ikke at udvikle os bagud i vores land, hvor alene de offentlige ejede selskaber udvikles. Vi ønsker at være med til at udvikle virksomheder, der er ejet af vores egne landsmænd, og ser dem som forbilleder. Vi vil gerne udvikle os hen mod selvstændighed, og dette betyder, at vi ønsker, at virksomhederne i Grønland skal privatiseres. 

Vi vil inddrages, hvad angår konsekvenserne af loven, på en forståelig måde, vi ønsker at høre løsningerne på de forskellige advarsler, som er blevet nævnt i flere høringssvar, der i øvrigt er skrevet af folk med viden inden for området. Endvidere ønsker vi, at vi først finder løsning på de fremkomne advarsler, før landets vigtigste lov bliver vedtaget. 


Inatsisartut og Naalakkersuisut, I er folkevalgte i demoktratiets navn. Hvis I stadig ønsker at vedtage loven henover hoveder på os, ønsker vi med vores underskrift nyt valg!

Luk