Du kan bruge din fysioterapeut til mere, end du tror Oprettet den 21/02-2019

En læge. En sygeplejerske. En psykolog. Disse er fagpersoner, som de fleste af os har et meget tydeligt billede af, hvad laver. Vi ved, hvad deres profession er, og vi ved, hvad vi kan forvente os af dem. Det samme gælder ikke helt, når det kommer til fysioterapeuter. Denne gruppe af fagfolk er for mange omgærdet af lidt mere mystik. Det skyldes ikke kun det alt andet end mundrette navn, men også en mere bred faglig formåen, der faktisk forvirrer rigtig mange af os potentielle kunder.

Fysioterapeuter kan være overalt


Vi er vant til at vide, hvor vi møder lægen eller sygeplejersken henne. Igen er det anderledes ved fysioterapeuter, som vi kan møde i rigtig mange forskellige sammenhænge og med rigtig mange forskellige jobfunktioner.
For eksempel er der ofte en fysioterapeut ansat hos professionelle sportshold. De er i træningscentre, genoptræningssteder og meget, meget mere. Her varetager de vidt forskellige opgaver, og det kan således variere utrolig meget, hvad en fysioterapeut egentlig bruger sin uddannelse til. Derfor kan du også bruge en fysioterapeut til flere ting, end du umiddelbart tror.

Fysioterapeuter på sygehuset


Lad os forestille os, at du bor i en gennemsnitlig dansk by som for eksempel Skanderborg. Skanderborg er hverken lille eller stor, men har alle de basale fornødenheder. Når du tænker på en fysioterapeut i Skanderborg, kan du således tænke på en række forskellige ting, faciliteret af de forskellige muligheder, som byen rummer. For det første kan en fysioterapeut i Skanderborg findes på det nærmeste sygehus. Her udgør fysioterapeuter faktisk en stor del af den personalekrop, som er med til at behandle patienter, der har været svært syge. De genoptræner, støtter og behandler side om side med lægen og sygeplejersken.

Fysioterapeuter i klinik


Men hvis du leder efter en fysioterapeut i Skanderborg, så støder du helt sikkert også på flere, som arbejder på en lokal klinik. Disse klinikker kan være alt fra rygklinikker, klinikker tilknyttet træningscentre og konkrete genoptræningsklinikker. Her vil du typisk gå hen, hvis du har en skade, døjer med smerter eller har brug for vejledning til at styrke og støtte en specifik del af din krop. Typisk er det din praktiserende læge, som vil sende dig herhen, når du kommer til hende eller ham med et problem. Og disse fysioterapeuter er enormt skarpe på dine motoriske og mekaniske problemer.

Personlig træning og kost


Men der er endnu en ting, som nogle fysioterapeuter kan, som rigtig mange af os nok slet ikke er klar over. Og det er, at de faktisk kan fungere som både personlige trænere og kostvejledere. Dette gælder ikke alle inden for denne kategori af fagfolk men dem, som har specialiseret sig gennem valgfag eller videreuddannelse. Et besøg hos en fysioterapeut kan således være enormt gavnligt for dig, som gerne vil i bedre form, gerne vil være stærkere eller gerne vil tabe dig. Her kan du få støtte, vejledning og gode råd – alt sammen fra en dygtig og kompetent fagperson.
Luk