Kør på ferie klimavenligt Oprettet den 28/06-2021

Klimaet bliver et større og større emne på dagordenen i mange familier. Mange mennesker vil gå lange distancer for at udlede mindre Co2 i deres liv. Det er der god grund til, eftersom det kan have nogle meget uhyggelige konsekvenser, hvis vi ikke gør noget nu.

Én af de værste klimasyndere er rejser, især hvis det gælder flyrejser. Derfor bør man så vidt det er muligt undgå at rejse med fly, da flyrejser forurener meget og udleder meget Co2. I stedet bør man så vidt det er muligt køre på ferie.

Hvis man tager på ferie i Europa, er det nemt at køre ned til mange forskellige feriesteder, og man udleder meget mindre Co2, men faktisk er der en løsning, der er endnu mere klimavenlig.Kør på ferie i en elbil


Hvis man vil gøre en ekstra indsats for miljøets, så kan købe en elbil og få et endnu mindre Co2 aftryk. Hvis din bil alligevel har kørt mange kilometer, og alligevel snart skal skiftes, så bør du overveje om du skulle investere i en elbil.

Elbiler bliver et mere og mere normalt syn på de danske veje, og det er kun et spørgsmål om tid før, at der er flere elbiler end benzinbiler på markedet. Det er en god tendens, at vi ser flere og flere elbiler på vejene, eftersom de ikke udleder lige så meget Co2 som benzinbilerne.

Der er dog visse udfordringer ved elbiler, som benzinbilen ikke har. For eksempel kører benzinbiler meget længere på en tank, og det tager kun ganske få minutter at tanke den op. En elbil derimod kører noget kortere på en opladning end en benzinbil gør, og det tager noget længere tid at oplade den. Til gengæld kan du oplade den derhjemme over natten, så den altid er klar til at køre dagen efter. Det kræver bare, at du får installeret en ladeboks hjemme i din garage eller carport.

Læs mere om ladebokse på opladeboks.dkHvad er en ladeboks?


En ladeboks er et strømoutlet som du kan koble til din elbil. Dette er smart, eftersom du kan lade din bil om mens den alligevel holder hjemme ved dit hus. Det gør, at du altid vil have en bil med et helt opladt batteri når du skal køre næste dag.

Det gør elbilen en del mere fleksibel til korte distancer end benzinbilen er. Det gør det eftersom du ikke skal ud og finde en tank, hvis tanken er ved at være tom på din benzinbil, men du ved, at du altid har et fuldt opladt batteri.

Selvom du ikke kan tage din ladeboks med på ferie, så gør du din daglig en del mere fleksibel ved at have en ladeboks tæt på dit hus. På den måde får du også en meget mere klimavenlig kørsel når du bevæger dig gennem din dagligdag i din bil.

Det behøver altså ikke at være besværligt at have en elbil, og du kommer ikke til at være mindre fleksibel end med en benzinbil. Det kræver bare, at du får installeret en ladeboks!

Luk