Gode råd til en billigere varmeregning Oprettet den 08/08-2020

Du kan spare mange penge på varmeregningen, hvis du blot lægger lidt kræfter i det. Der er forskellige ting, du kan gøre, og nogle kræver mere end andre. Hvis du er nysgerrig omkring, hvordan du sparer penge på at varme boligen op, får du her en række gode råd.

Vi bor i et land, som er forholdsvist koldt. Det betyder, at vi hvert år bruger mange penge på at varme boligen op, hvilket koster os en god sjat penge i løbet af årene. Det behøver dog ikke at forholde sig sådan, da du nemt kan spare penge, hvis du blot investerer noget tid og energi i at omlægge dine vaner.

Du kan også vælge at skifte din nuværende energikilde ud til en, som er mere besparende, hvis du vil spare mange penge. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre det, og det handler i bund og grund om at vælge den varmekilde, som matcher dit hus på bedst mulig vis - og som koster færrest penge.Varm boligen op med et pillefyr


En af de billigste og mest CO2-neutrale måder, hvorpå du kan opvarme din bolig, er ved at gøre det med et pillefyr. Det kræver naturligvis, at du investerer nogle penge her og nu, hvis du gerne vil spare penge på sigt, hvilket kan virke afskrækkende på nogle.

Fordelen ved et pillefyr er, at det opvarmes med træpiller, som du kan læse mere om hos Hesselager Energi, hvilket bestemt ikke er blandt de dyreste produkter på markedet. Derfor vil du hurtigt kunne spare mange penge, samtidig med at du gør noget godt for klimaet.Andre metoder, der ikke koster penge


Selvom det måske virker som en drastisk løsning at få skiftet hele sin varmekilde, så kan det altså godt betale sig på sigt. Du kan eventuelt finansiere det med et banklån, hvis du regner på det og ender med alligevel at spare penge.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du sparer penge på varmeregningen, uden du skal til at skifte varmekilden, får du herunder et par gode råd, som du med fordel kan gøre brug af. Nogle er nemme, mens andre kræver lidt mere - fælles for dem er, at de ikke koster noget at investere i, og du vil spare penge med det samme.Luk vinduerne om vinteren


Selvom det kan være fristende at have et vindue stående åbent, når det er vinter, mens radiatoren buldrer derudaf, er det ikke nogen god idé. Det koster mange penge, fordi kulden fra vinteren hele tiden vil modarbejde radiatoren, hvorfor den vil køre konstant.

I stedet bør du lufte ud to gange om dagen i fem minutter ad gangen, hvis du ønsker at få et mere behageligt indeklima. Alt andet er spild af penge - og faktisk heller ikke specielt nyttigt, da du er nødt til at lave gennemtræk, hvis du virkelig vil kunne mærke, at din bolig får et bedre indeklima.

Luk