3 gode råd til den perfekte cykelferie med børnene Oprettet den 05/06-2020

Sommeren er blevet sat på pause, og de fleste vælger at holde sommerferie i Danmark. Det betyder dog ikke, at I er nødt til at gå på kompromis. Hvad med en hyggelig og velfortjent cykelferie? Se her, hvordan du gør cykelferien med børnene til en succes.


De fleste, der havde planlagt at tage til udlandet, kan vinke farvel til sommerens planer. Corona satte en stopper for mange af de aktiviteter, vi ellers plejer at bruge tiden på i sommerferien. Ærgerligt, men så kommer der i det mindste gang i det danske ferielandskab.

Fortvivl dog ikke; sommeren i Danmark byder på masser af spændende oplevelser, som kan danne rammen om den perfekte sommerferie. Herunder finder en række tips, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal på sommerferie på cykel med ungerne.#1: Vælg en destination, der ikke er for langt væk


Når du skal have børnene med på cyklerne, er det vigtigt, at du vælger en destination, som ikke ligger alt for langt væk. Det vil blot gøre, at I kører jer trætte, før I overhovedet er nået frem. Det gør ikke noget, hvis der er nogle kilometer, så længe det er muligt at holde et par pauser undervejs.#2: Husk lappegrej, hvis uheldet skulle være ude


Når du har ungerne med på cykeltur, er det vigtigt, at der er mulighed for at pumpe cyklen eller lappe den, hvis der skulle ske en punktering undervejs. Det ville være ærgerligt at stå ude midt på landevejen uden mulighed for at lappe cyklen, hvis uheldet skulle være ude.

Sørg desuden for at investere i ordentlige cykler, så det ikke føles som om, at I skal cyklen Tour de France - men bare på en hyggelig cykelferie hele familien. Det føles sjovere, hvis ungerne har mulighed for at følge med. Du kan få cykler her.#3: Masser af pauser


I skal huske at have en masse forsyninger med undervejs, som I kan drikke og spise. Det vigtigste er, at cykelturen er hyggelig - og hvad er mere hyggeligt end at sidde ved en bænk eller i vejkanten og spise en god frokost?

Smør nogle gode sandwiches, før I tager afsted. Husk også sodavand eller saftevand, så I kan slukke tørsten, imens I er på cykelstien. Det vil helt sikkert bringe glæde, og så gør det også, at I helt naturligt kommer til at holde nogle gode pauser undervejs, så alle har pusten og er friske til at fortsætte.

Luk