Hvilken form for alternativ behandling skal du vælge? Oprettet den 28/02-2020

Alternativ behandling er, som navnet antyder, anderledes behandlingsformer. Overvejer du at prøve kræfter med én af dem, får du her en guide til, hvilke du skal vælge.

De alternative behandlingsformer er behandlinger, som ikke har en videnskabelig dokumenteret effekt, men som alligevel formår at skabe positive resultater. Herunder får du indsigt i forskellige alternative behandlinger, som du kan overveje.

Visualisering


Visualisering er en alternativ behandling, der går ud på, at du via din forestillingsevne danner billeder, der kan påvirke din sundhed og eventuelle sygdomme. Det kan også bruges til personlig udvikling.

Der er påvist positive resultater i eksempelvis kræftforløb, hvor patienten får redskaber til at håndtere smerter. Du kan selv øve dig i det ved at bruge forskellige selvhjælpsbøger - men du kan også begynde i terapi hos en behandler, der kan guide dig.Phytoterapi


Det latinske ord for plante er phyto, og det er præcis dét, der er kernen i denne alternative behandlingsform. Betegnelsen dækker over behandling med lægeplanter, der kan forebygge eller lindre en specifik sygdom.


Det kan være roden af blomsten, bladene eller selve blomsten, som bruges til at lave urtete, tabletter, ekstrakter eller cremer, der stimulerer din krops organer.Akupunktur


Akupunktur er blandt de mest anerkendte behandlingsformer, og det er en ældgammel traditioner, der har eksisteret i flere tusinde år. Akupunktur er faktisk blevet så udbredt, at det tilbydes på de fleste af landets hospitaler.

Behandlingsformen kan bruges til at behandle en lang række symptomer, sygdomme og smerter, og der er videnskabeligt belæg for, at det virker, omend man har svært ved at forstå hvorfor. Du kan læse mere om akupunktur og alternativ behandling her.Body-SDS


Døjer du med smerter og spændinger i kroppen, astma og allergi, depression, stress, angst, traumer, gigt eller fordøjelsesproblemer, kan du forsøge dig med den alternative behandlingsform body-SDS.

Det er en behandlingsform, der kombinerer massage og åndedrætsteknikker, samtale og justering af dine forskellige led. Du bliver under behandlingen spurgt ind til forskellige tanker og følelser, ud døjer med, samtidig med at du bruger dit åndedræt.

Tanken er, at du krop, psyke og åndedræt påvirker hinanden, så du ved at bruge denne behandlingsform kan slippe dine spændinger. Du bliver stærkere og mere helstøbt menneske ifølge eksperter i denne behandling.Ernæringsterapi


Oplever du problemer i kroppens grundlæggende funktioner, kan du forsøge dig med ernæringsterapi. Denne behandling udføres af DET, der står for Danske Ernæringsterapeuter. Det kan eksempelvis være relevant for dig, der døjer med problemer i forhold til dit immunforsvar eller din fordøjelse.

Problemerne bliver behandlet ved, at du ændrer dine kostvaner, samtidig med at du ændrer din livsstil, så du får flere fedtsyrer, fibre, enzymer, mineraler og vitaminer. Behandlingsformen bliver i visse tilfælde suppleret med naturmedicin og kosttilskud.

Luk