Parforhold: Med parterapi kan forholdet reddes Oprettet den 22/02-2020

I Danmark har vi en høj skilsmisseprocent. Det giver et indtryk af, at vi ikke kæmper nok for at holde kærligheden ved lige. Har du knas i parforholdet? En parterapeut vil kunne hjælpe dig og din kære.


Vi har i Danmark hvert år flere tusinde skilsmisser. Det er mange flere, end vi havde for bare 20 år siden. Der er sket en udvikling, som tyder på, at vi er blevet dårligere til at håndtere de problemer, der uundgåeligt vil opstå i et parforhold.

Herunder får du indblik i, hvordan du holder kærligheden i live ved at begynde i parterapi. Du kan læse mere om parterapi og psykoterapi i KBH ved at klikke her. Ofte vil det være en god beslutning at gå i parterapi, hvis der er problemer, som I ikke kan løse på egen hånd.Hvorfor begynde i parterapi?


Alle ønsker at dele tilværelsen med en anden, der elsker og beundrer én. Samtidig søger vi efter selv at elske og beundre en anden person. Det er det, kærligheden handler om. Virkeligheden er dog ofte en anden, og det er sjældent, at alle ovenstående kriterier bliver opfyldt, bare fordi vi indleder et parforhold.


Der er samtidig store krav fra omverdenen, der er med til at sætte parforholdet på prøve. Når først der er kommet knas i parforholdet, kan det være svært at finde en løsning på problemerne. Særlig, hvis du føler, at du er den eneste, der gør noget for det - og det er her, parterapi kommer ind i billedet.I tager et aktivt valg om, at I vil hinanden


Ved at begyndt i parterapi tager du og din partner et aktivt valg om, at I begge ønsker, at jeres kærlighed skal fortsætte, selvom det måske kan være svært at se lyset for enden af tunnelen på nuværende tidspunkt.


Her er det værd at huske på, at du står midt i orkanens øje, og ofte kan det være svært at tænke klart. Når skænderierne tager til, kan det hele virke sort, og du mister fokus. Selv de små, ligegyldige ting kommer til at fylde meget, og du har svært ved at fokusere på andet end din partners fejl.Få sat ord på jeres følelser


I parterapien vil I opleve, at I har et frirum til at sætte ord på jeres følelser, uden der behøver at komme et stort skænderi ud af det. Der er mulighed for at forklare, hvorfor du føler som du føler, uden at din partner bliver frustreret og sur over det - og I risikerer ikke, at det ender i et skænderi.


Samtidig har du mulighed for at få klarhed over, hvad det er, der irriterer din partner. Hvorfor han eller hun ikke er glad og lykkelig i parforholdet. Det kan være en øjenåbner, hvis I begge på forhånd har aftalt, at det er forbudt at tage de ting, I snakker om i løbet af parterapien, ilde op - eller bruge det som anledning til et skænderi, når I igen er kommet hjem.Du er allerede godt på vej


Det faktum, at du læser denne artikel, er allerede et stort skridt i den rigtige retning. Det betyder, at du har erkendt, at der er noget galt, og at du er villig til at løse problemerne, så kærligheden igen kan blomstre.


Mange når aldrig til den erkendelse, men giver i stedet op og kaster håndklædet i ringen. Det kan virke uoverskueligt at skulle ret op på et forlist parforhold, men hvor der er vilje, er der vej. Det kræver, at I begge er fast besluttede på at få det til at lykkes.

Luk