Spar på CO2’en når du griller Oprettet den 08/12-2019

Grill grønt og reducér dit CO2 udslip


En grill sviner ikke meget, i forhold til mange andre ting vi foretager os. Men netop når man ser på hvor meget de andre ting vi foretager os sviner miljøet til, så bør vi forbedre vores udslip hvor vi kan. Det er rigtig let, og kommer ikke til at påvirke den lækre grillsmag, som er en stor del af det at grille.De lette justeringer


Først og fremmest bør du undgå tændvæske, oliebaserede væsker og selvantændende kul, da disse udleder petrokemikalier i atmosfæren. Brug i stedet en elektrisk grillstarter eller naturlige væsker til at starte din grill op med, hvis du altså stadig har en kulgrill.


Du bør vælge kvalitets kul. Én kulgrill er den grill der sviner miljøet mest, og du bør som et minimum skifte dit kul ud med noget ordentligt kul. Det billige kul er ofte fyldt med tilsætningsstoffer og lim, hvorimod det naturlige kvalitets kul ofte er fremstillet af affaldstræ uden tilsætningsstoffer. Dyrere kul vil ikke kun være med til at mindste forureningen, men samtidigt give dig en bedre grill oplevelse, da du slipper for tilsætningsstoffer og lim i røgen.


Reducér grilltiden. Dette gælder lige gyldigt hvilken type grill du ejer. Du kan redurecere grilltiden ved blandt andet at rense din grill efter brug i stedet for inden. Dette gør desuden rensningen meget lettere, da grillen vil varm, og da resterne på grillen vil side helt løst.Valg af grill


Hvis du er på jagt efter en ny grill, kan du spare miljøet for rigtig meget hvis du træffer det rigtige valg. Du bør her som et minimum vælge at investere i en gasgrill fremfor en kulgrill, da en gasgrill udleder betydeligt mindre CO2. Hvis du har grøn energi i hjemmet, og vil spare kloden for endnu mere belastning, bør du kigge efter en elektrisk grill eller en træpillegrill. Den elektriske grill kører udelukkende på el, så her er det naturligvis vigtigt, at du har grøn energi i hjemmet. Træpillegrillen også kendt som Pellet Grills, bruger en lille smule strøm til at transportere træpillerne ind i brændeovnen, og træpillerne er fremstillet uden lim og tilsætningsstoffer. Disse to type grillere, er dermed de bedste, hvis du har grøn energi i hjemmet. Det er ikke sikkert du har hørt om en træpillegrill før – men du har helt sikkert set dem på TV, da disse er meget populære i bl.a. USA. De er desuden ved at vinde stort indpas i danmark.


En gasgrill, som de fleste i danmark vælger, sviner også betydeligt mindre end en kulgrill. Der er udført flere tests, som viser at det du griller på din gasgrill smager af præcis det samme, som på en kulgrill. Den her myte med at man kun får en god smag ved at grille på kulgrill, er dermed ikke korrekt.


Se desuden bl.a. denne gasgrill test


Vi håber denne lille lyn-guide får dig til at tænke lidt over dit næste grillindkøb, og at du vælger en gas, el eller træpillegrill fremfor de gamle kulgrillere.

Luk