Sådan løser du problemet med tænderskæren Oprettet den 10/07-2019

Mange danskere lider af at skære tænder. Ikke i alle tilfælde er det nødvendigt at behandle, men tit er der gener ved at skære tænder, som kan være rare at undgå.


At skære tænder kaldes også for bruksisme. Når man skærer tænder, er der tale om enten tandpres, hvor tænderne presses sammen, eller om at man under sammenbid rykker tænderne frem og tilbage, så der opstår pres og gnidninger.


Netop dette pres kan forårsage skader på tænderne og det skaber samtidig nogle høje, skurrende lyde, som kan være generende for en eventuel partner.


Hvis du lider af tænderskæren, kan det derfor være et stort ønske at holde op. Da handlingen dog er ubevidst kan det være svært. Men afdækker du, hvorfor du skærer tænder, kan det hjælpe at forsøge at mindske disse årsager. En anden skudsikker måde at slippe af med at skære tænder på er ved hjælp af en bideskinne.Hvorfor skærer man tænder?Man ved ikke helt præcist, hvorfor nogle mennesker skærer tænder. Ofte sker det om natten, hvor man altså ikke lægger mærke til, at det foregår.


Nogle skærer dog også tænder om dagen, hvilket ofte skyldes at man befinder sig i pressede eller stressede situationer - hvor man igen ikke vil bemærke, at det sker grundet situationens karakter.


Stress og angst er generelt årsager til tænderskæren, hvorfor det kan hjælpe på problemet med bruksisme også at slippe af med de underliggende årsager. Det kan selvfølgelig være en udfordring, men lider du af stress eller går og kæmper med angst i hverdagen, så er det typisk en grund til, at du skærer tænder.


Tænderskæren betragtes også som en søvnforstyrrelse på lige fod med andre, som fx rastløse ben. Det kan derfor hjælpe på problemet, hvis du sørger for at øge din søvnkvalitet. Det gøres med faste sengetider og et godt og køligt søvnmiljø. Alkohol, koffein og nikotin er også alle faktorer, som påvirker din søvn og derfor også din tendens til at skære tænder, så skær ned på indtaget af disse.


Da tænderskæren bevirker, at din søvnkvalitet kan være lavere, betyder det også at nogle af symptomerne på tænderskæren er at vågne med hovedepine ligesom ømme kæber også er et tydeligt tegn.Hvad gør en bideskinne?En måde hvorpå du med over 80% sikkerhed kan løse dit problem med at skære tænder, er at benytte dig af en bideskinne.


En bideskinne er en skinne fremstillet af medicinsk godkendt plast, som formes specielt efter dine tænder. Du bruger den om natten, hvilket gør, at dine tænder frit kan bevæge sig frem og tilbage uden at forårsage skader på dine tænder eller lave høje lyde. På den måde kan en bideskinne afhjælpe dig med alle symptomerne ved at skære tænder.


Ved hjælp af en bideskinne kan du altså let og simpelt løse problemet med at skære tænder og således også sikre, at du ikke vågner om morgenen med en hovedpine, som er træls at begynde dagen på.

Luk