Her er hvad du bør vide inden du gør dig et køb af brugt bil Oprettet den 25/03-2019

Uanset om du er i gang med at surfe gennem listerne af brugte biler eller om du først kommer til det længere ude i fremtiden, så er der nogle få ting man bør være opmærksom på. Uanset om det er en total fremmede eller blot din nabo du køber bilen af, vil det altid være en god ide at have tjek på følgende. Det er ting som nummerplade oplysninger, synsrapport, restgæld, omregistrering, kilometer fusk og synstjek.Hvad indebær en synsrapport egentlig?


På en synsrapport kan man finde informationer om bilens tilstand, med et fokus på fejl og mangler indenfor lovmæssige krav. Udover det kan man til tider også finde servicebemærkninger, som kan være småting der umiddelbart ikke har haft den store påvirkning på selve synsrapporten, men muligvis kan sige lidt om bilens fremtidige tilstand. Man skal også være opmærksom på, at en synsrapport ikke vil indeholde information om bilens ydre tilstand.Andet nyttig information om en synsrapport


En synsrapport vil have et af de følgende fire mærkater: godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn, ikke godkendt. Det er vigtigt at man sætter sig ind i hvad de forskellige mærkater præcist betyder for bilen.Hvor kan jeg finde synsrapporten for en bestemt brugt bil?


Inden på Trafikstyrelsens egen hjemmeside, kan man finde synsrapporten for alle biler. De bliver offentliggjort dagen efter deres syn. På en hvilken som helst synsrapport vil man kunne se oplysninger som; hvor i landet bilen er blevet synet, hvilken dato bilen er blevet synet på, hvor mange kilometer bilen har kørt, og eventuelle fejl og mangler bilen skulle have.Hvad kan man få ud af nummerplade oplysning?


Hvis blot du har oplysning om nummerpladen af bilen, er der et hav af oplysninger man kan finde. Blandt andet kan man bruge nummerplade nummeret inde på Trafikstyrelsens hjemmeside til at finde eventuelle synsrapporter. Via disse informationer kan man muligvis også finde frem til om der er tale om kilometerfusk, hvilket desværre finder sted oftere end man skulle håbe. Heldigvis er der en række af måder man kan tjekke for kilometerfusk.Hav styr på eventuel restgæld på en brugt bil


Det er yderst vigtigt at man spørger ind til eventuel gæld i bilen. Hvis en bil har gæld i sig og bilen skifter ejer mand eller kvinde, vil den nye ejer også overtage gælden. Dette kan derfor ende med at blive en ubehagelig dyr overraskelse hvis man ikke er forsigtig. Heldigvis kan dette også undersøges online.Omregistreringen er også vigtig


Det vil altid ende med at koste en lidt at omregistrere en brugt bil, men det er yderst vitalt hvis man ikke vil risikere at miste bilen på grund af manglende papir. Der findes tre måder at omregistrere: motorregistret på skat.dk, hos en nummerpladeoperatør eller hos et af SKATs motorcentre.Hvor kan jeg finde mere information?


Ønsker du mere information om nummerplade oplysning, synsrapport, køb af brugt bil eller andet bil relateret, så klik på linket.

Luk